Днес в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, докато

...
Днес в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, докато
Коментари Харесай

Слънце на Запад, облаци и дъжд на Изток

Днес в Западна и Централна България ще бъде най-вече слънчево, до момента в който над източните региони ще се задържи облачно. На обособени места, основно в Югоизточна България, ще превали дъжд.

Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, в Източна България от север-северозапад. Минималните температури ще са сред минус 2 и 3 градуса, в източните региони 4-6 градуса.

Максималните температури ще са сред 8 и 13 градуса. 

Над планините от Западна България облачността ще се разкъса и намалее до най-вече слънчево. Над останалите планински масиви ще е най-вече облачно и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 1 градус, на 2000 метра - към минус 3 градуса.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, основно по южното крайбрежие с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР